• CORONA UPDATE: HUIDIGE REGELGEVING VOOR COMPETITIEWEDSTRIJDEN

Op dinsdagavond 2 november heeft het kabinet kenbaar gemaakt dat er passende maatregelen nodig zijn vanwege het oplopende aantal besmettingen. Daarbij wil het kabinet de samenleving zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk open houden. De handbalcompetities kunnen binnen de huidige maatregelen doorgang vinden. Lees hieronder alle informatie over de huidige coronamaatregelen.

Wedstrijden en trainingen met coronatoegangsbewijs

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken. De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Voor georganiseerde sportbeoefening binnen vanaf 18 jaar dien je in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Voor de handbalsport betekent dit dat zowel bij trainingen als wedstrijden iedereen een QR-code dient te tonen. Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn worden van deze regel uitgezonderd.

Zowel bij professionele als amateurwedstrijden is het coronatoegangsbewijs verplicht voor het publiek vanaf 18 jaar. Het NHV geeft echter het dringende advies aan verenigingen om van iedereen die de locatie bezoekt een coronatoegangsbewijs te vragen.

Voor de jeugdleden tot 18 jaar zijn er geen aanvullende maatregelen. Zij kunnen onder dezelfde condities wedstrijden en trainingen bijwonen.

Publiek

Zowel bij professionele - als amateurwedstrijden is het coronatoegangsbewijs verplicht voor het publiek. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.

Per 6 november gaat de mondkapjesplicht weer gelden op meer locaties.

Mondkapjes zijn opnieuw verplicht op alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Binnen de sporthallen dient men in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs en is een mondkapje dus niet verplicht.

Protocollen i.v.m. coronamaatregelen

PROTOCOL NIET OPKOMEN VANWEGE CORONA BESMETTING

Wanneer een team niet kan spelen vanwege spelers met Corona gerelateerde klachten zijn er een aantal stappen die de vereniging kan nemen. Lees hier [1] meer over de procedure voor het annuleren van wedstrijden i.v.m. Corona.

PROTOCOL NIET OPKOMEN VANWEGE INVOEREN CORONATOEGANGSBEWIJS

Wanneer een team onvoldoende spelers heeft vanwege de invoer van het coronatoegangsbewijs is er een  protocol voor het afmelden voor de desbetreffende wedstrijd.

Voor jeugdteams t/m de B-jeugd gelden geen aanvullende maatregelen. De wedstrijden kunnen daarom doorgang vinden.